Zgodovina rock in metal glasbe

Program Zgodovina rock in metal glasbe vam bo omogočil boljše razumevanje razvoja rock in metal glasbe, posameznih zvrsti ter razlogov za njihov nastanek. To pa bo znatno pripomoglo k vašemu izražanju med igranjem in ustvarjanjem, obenem pa bo to odlična osnova in pomoč za vse, ki želite profesionalno uspeti na glasbenem področju.

 
Na predavanjih boste skupaj z predavateljem stopenjsko razčlenili glavne faze razvoja rock in metal glasbe. Tekom predavanj se boste poglobili v posamezne žanre in podžanre, analitično pregledali posamezna obdobja po desetletjih (petdeseta, šestdeseta, sedemdeseta, osemdeseta, devetdeseta itd.) ter seveda tudi najzgodnejše začetke zvrsti, iz katerih se je razvila rock in metal glasba.
Sprehod skozi zgodovino vam bo razkril najpomembnejše dogodke, ki so zaznamovali in vplivali na potek zgodovine rocka in metala, glasbenike, skupine, producente, managerje in še več.
Program pa ne bo vseboval samo zgodovinskega pregleda glasbe in glasbenikov, ampak vam bo odprl pogled tudi globoko v strateške plane skupin, s čimer boste lažje razumeli, zakaj, kako in s čim so uspeli.
 
Program vodi "živa enciklopedija" Tilen Hudrap, ki zgodovino rock in metal glasbe aktivno proučuje že več kot 10 let. Sicer pa je Tilen tudi basist v legendarni skupini Vicious Rumors in učitelj bas kitare v MRA.
 

Tilen vas bo vodil skozi:

 
  • glavne faze razvoja rock in metal glasbe
  • posamezne žanre in podžanre
  • analizo posameznih obdobij od petdesetih do danes
  • pregled in analizo pomembnejših dogodkov posameznega obdobja
  • pregled glasbenikov, skupin, managerjev in producentov, ki so najbolj zaznamovali posamezna obdobja in žanre
  • pot uspeha glasbenikov in skupin (zakaj, kako in s čim so uspeli)
  • obilo zanimivih podatkov, ki so širši javnosti večinoma neznani
  

Avdio in video doživetje

 
Vsa predavanja bodo podprta z avdio in video materialom, kar vam bo še dodatno pomagalo k bolj intenzivnemu podoživljanju glasbene zgodovine.
 

Zgodovina za prihodnost izražanja in uspeha

 
V MRA smo prepričani, da podrobno poznavanje rock in metal zgodovine lahko znatno pripomore k glasbenemu izražanju in ustvarjanju vsakega glasbenika.
 
Poznavanje zgodovine glasbe in njenega razvoja  je zelo pomemeben dejavnik na poti vsakega glasbenika, ki želi uspeti na glasbenem področju. To znanje nam namreč nudi vpogled v pot uspeha in neuspeha ostalih glasbenikov, kar pa je lahko odlična referenca za našo glasbeno pot. Temeljni zakoni uspeha in neuspeha se namreč niso spemenili in nam lahko pomgajo pri sprejemanju pomebnih odločitev za našo prihodnost.
 

Komu je program namenjen?

 
Program Zgodovina rock in metal glasbe je namenjen:
 
  • ljubiteljem dobre glasbe (predvsem metal in rock žanra)
  • ljubiteljem glasbene zgodovine (predvsem metal in rock zgodovine)
  • vsem, ki gradite lastno glasbeno kariero in se želite učiti od primerov ljudi, ki so to pot že prehodili
 

Trajanje in oblika programa

 
Program Zgodovina rock in metal glasbe traja dva MRA semestra (dvakrat po štiri mesece) in sicer dvakrat mesečno po eno uro. 
 
Program je namenjen tako našim učencem programa za kitaro in bas, kot tudi vsem ostalim, ki vas zanima zgodovina rock in metal glasbe.
 

Kdaj poteka vpis v program?

 
Vpis v program je možen pred začetkom prvega MRA semestra, ki se začne oktobra vsako leto.
 
Če se želite vpisati v MRA program Zgodovina metal in rock glasbe, se nam javite na email info@metalrockacademy.comtelefon 051 411 312 ali