Kaj lahko že sami storite za hitrejši napredek

V MetalRock Akademiji menimo, da je za napredek na inštrumentu in razumevnaju glasbe potrebno več kot zgolj zadostno število ur vaje. Namreč, če si želite vidnega napredka in premagati tehnične izzive kot so npr. sinhronizacija rok in prstov, čistost zvoka, hitrost, ritmičnost, posluh, konsistentnost ali pa vsebinski izzivi kot so fraziranje, izbira pravih not, razumevanje glasbene vsebine, kompozicija in improvizacija potem je nujno, da si
izberete konkretne cilje, ki jih želite doseči.

Pri tem je pomembno, da so cilji čimbolj konkretni, saj s ciljem "biti dober" ali "biti odličen" težko strukturirate dobro vajo, ki pa je ključna za napredek. Pri strukturiranju vaj pazite, da so te strukturirane geometrično, kar pomeni, da se posvečate več različnim področjem hkrati. Samo na ta način boste lahko to kar se naučite tudi smiselno uporabili v igranju. Dobra vaja pa mora vsebovati tudi fokusiran trening, kjer se naenkrat posvečate samo eni problematiki za katero imate točno določen dnevni cilj (torej kaj želite danes doseči).

Za hitrejši napredek pa je pomembno tudi, da vsako novo vsebino ali tehniko, ki se jo naučite, takoj poizkušate
integrirati s tistim kar že znate, saj bodo samo tako nove stvari zares uporabne v praktičnem igranju.

Ne glede na to kako dobro vadite pa boste občasno imeli občutek, da ste obtičali in nikakor se ne ne morete prebiti na višji nivo. Takrat je izrednega pomena, da v sebi poiščete dodatno motivacijo, ki vam bo dala moči za vztrajanje in vero, da bo naposled le prišel preboj.


Danes imamo po eni strani veliko srečo, saj na internetu obstaja nešteto informacij in nasvetov za glasbenike in njihov napredek od katerih so mnogi izjemno koristni in kvalitetni. Po drugi strani pa se tu pojavi velik problem. Namreč izredno težko je iz tega izluščiti PRAVE informacije in te potem pravilno uporabiti ter obenem vedeti, če smo sploh na pravi poti. Zato bodite izjemno previdni pri izbiri virov za učenje.

Drug problem učenja s pomočjo interneta pa je, da nam manjka tisti ključni element povratne informacije, ki nam ga omogoča DOBER osebni učitelj in mentor.

Zato smo v MetalRock Akademiji razvili posebne programe, ki so primerni za vse starostne skupine in različne nivoje znanja ter učencem omogočajo, da se učijo v lastnem tempu in v obliki, ki jim najbolje ustreza (individualno, pari ali skupine).

Skupni cilj vseh programov je, da učence vodijo na poti razvoja do njihovih ciljev, pa naj bodo to profesionalna
glasbena kariera, igranje v glasbeni skupini, komponiranje lastne glasbe ali pa zgolj uživanje v glasbi in igranje za lastno dušo.


Kliknite tukaj za brezplačno uro