Koncerti

Pretekli koncerti

Koncert MetalRock Akademije (November 2017)

Četrtek, 30. november 2017
Več o koncertu
Koncert MetalRock Akademije (November 2017)

Pa je spet prišel tisti prestižni trenutek na MRA, tisti posebni in izstopajoči večer, ki smo ga tako težko pričakovali. Z malo strahu, nekaj treme, s precej adrenalina, predvsem pa z ogromno navdušenja. Večer, ko se po tednih in mesecih vztrajnih priprav, ožuljenih prstov, obrabljenih trzalic in pretrganih strun zberejo skupaj učenci, učitelji in vsi ostali ljubitelji glasbe. Skratka, ko se pokažejo sadovi trdega dela, ki jih na tem dogodku poberemo v stilu. V rock in metal stilu.

 

Zgodilo se je! Novembrski koncert MetalRock Akademije je uspešno zaključen. To je bil že 7. šolski koncert po vrsti in po mnenju mnogih tudi najboljši do sedaj. Enako kot lani (december 2016) se je dogodek tudi tokrat odvil v Orto baru, na prizorišču, kjer je nastopilo že tolikšno število glasbenikov, da bi jih težko prešteli. Med drugimi so na tamkajšnjem odru gostovali Paul Gilbert, Blaze Bayley (Iron Maiden), Victor Smolski, Noctiferia, Metalsteel, Zmelkoow, Jinjer, Warbringer, Obscura, Beyond Creation, Bridear in ogromno drugih bolj ali manj znanih glasbenih skupin. Prav v tem klubu so naši učenci – nekateri prvič, drugi že kot veterani – stopili na oder, pokazali svoje veščine na kitari in doživeli svojih pet minut slave, kot prave rock in metal zvezde.

 

Tokrat je nastopilo 15 učencev skupaj s tremi glasbenimi gosti (Robert Buh – bobni, Uroš Apat – bas kitara, Mario Murgič – vokal). Zaigrali so kar 16 znanih rock in metal hitov ter odlično segreli publiko. Dlake so stale pokonci in aplavzi so bili bučni. Slišali smo lahko pesmi, kot so We are the Children (Toto), Nevermore (Symphony X), Plug In Baby (Muse), Creeping Death (Metallica), L'Enfant Sauvage (Gojira), No Gods, No Masters (Arch Enemy), Asian Hooker (Steel Panther) ter mnoge druge. Manjkala ni niti zaključna točka, kjer so še učitelji skupaj odigrali dve skladbi. Dvorana je ponovno pokala po šivih in dobri dve uri dolg koncert smo, kot se spodobi, zaključili s prijetnim druženjem med učenci, učitelji in znanci, ki so se nam pridružili.

 

Koncerti MetalRock Akademije so veliko več kot zgolj šolski nastopi. Z njimi želimo našim učencem ponuditi nepozabno izkušnjo, ki je sicer morda ne bi nikoli doživeli. V ekipi MRA se namreč zavedamo, koliko truda je potrebnega, da kot glasbenik prideš do točke, ko lahko nastopiš pred polno dvorano, pred občinstvom, ki vzklika tvoje ime ter navdušeno poje skladbe, ki jih preigravaš na odru. Z MRA koncerti skušamo vsakemu nastopajočemu učencu omogočiti prav to – da se pokaže kot pravi glasbenik, da začuti tisti adrenalin na odru, pod žarometi, z resničnim bendom, da se v teh svojih petih minutah slave počuti kot zvezda in nenazadnje, da pokaže vse znanje, ki ga je pridobil na kitari. S tem ciljem se trudimo, da so koncerti MRA vsako leto še večji in še boljši. In ker so odprti za javnost, ste na njih dobrodošli prav vsi.

 

Se vidimo na naslednjem!

Koncert MetalRock Akademije (December 2016)

Četrtek, 1. december 2016
Več o koncertu
Koncert MetalRock Akademije (December 2016)

Tudi letos smo se učitelji in učenci MRA pripravili na že tradicionalni MRA koncert, ki pa smo ga iz že znanega medvoškega Jedra preselili v... Orto Bar!

 

Tako je, 1. 12. 2016 so v sklopu čertkove Kadilnice of Death zazvenele strune kitar naših učencev, ki so svoje novo znanje lahko ponovno predstavili širši javnosti. Ožuljeni prsti in počene strune so bili del cene, ki jo je bilo potrebno plačati za uspeh na odru, pozitivno živčni pa smo bili že prav vsi.
Občutek, ko stopiš na pravi oder ter igraš pred publiko je namreč nekaj čisto posebnega; metuljčki v trebuhu, potne dlani, odrska predstava, nato pa občutek čiste zmage ob uspešno odigrani skladbi in publika, ki ti svojo potrditev izkaže z bučnim aplavzom in želji po še... Neprecenljivo.

 

Letos se je na odru predstavilo 21 učencev, ki so skupaj z gosti odigrali 14 skladb, učitelji pa so letos odigrali kar 3 skladbe. Celoten koncert je kot običajno vodil naš učitelj Matej Osredkar, učenci pa so kljub tremi (ki so jo sicer le omenjali, ne pa tudi pokazali) odigrali naravnost odlično.

 

Pri koncertu nam je še posebej pomagal naš gost, pevec Mario Murgič, ki je s svojim izvrstnim vokalom lepo sodeloval z udarnimi kitarami in se izkazal v skladbah kot so: Metallica – Enter Sandman, Dream Theater – Looking Glass, Alestorm – Wenches and Mead, Iron Maiden – Wasted Years, Guns & Roses - Sweet Child o Mine,... Prav tako so se na odru izkazali tudi Aljaž Bassin, ki nam je odpel skladbo Wake Me Up When September ends skupine Green Day, Tomaž Petkoš (Amon Amarth – Pursut of Vikings, Nekrogoblikon – Bears) basist Anže Javoršek, bobnar Robi Buh (ki nas na MRA zvesto spremlja že več let) in prvič v podpori na basu Uroš Apat

 

Ker pa dobrega koncerta ne ustvarijo le glasbeniki, moramo obvezno pohvaliti tudi našo publiko, ki je povsem zapolnila Orto Bar. Navdušene družine naših učencev ter ostali rokerji in metalci na koncertu vidno uživali, pridno navijali za nastopajoče ter poskrbeli za nepozabno vzdušje pod odrom. Kljub nekaj (sicer že skoraj pričakovanim) manjšim zapletom smo koncert od začetka do konca tako izpeljali brez večjih težav in si po njem brez slabe vesti privoščili osvežilne napitke ter druženje s prijatelji še pozno v noč.

Z letošnjim koncertom smo bili tako zadovoljni prav vsi; ponosni učitelji, pridni učenci (od najmlajših pa do najstarejših so vsi dokazali, da so tudi oni lahko rock zvezde!), zadovoljna in glasna publika ter osebje Orto Bara. Dvomi in skrbi so že ob zvoku prvih akordov odplavali daleč stran in ugotovili smo, da se bomo na Orto oder z veseljem še vrnili; ob tem pa obljubljamo, da bo naslednji koncert še večji, glasnejši in bolj udaren!

 

Koncert MetalRock Akademije (April 2016)

Sobota, 30. april 2016
Več o koncertu
Koncert MetalRock Akademije (April 2016)

Vsem nam je znan občutek, ko se neizmerno veselimo enega posebnega dne. Božič? Seveda. Novo leto, rojstni dan? Tudi. Ampak na Metalrock Akademiji se seznam tukaj še ne konča... Na našem seznamu je brez dvoma najvišji praznik... Koncert Metalrock Akademije!

 

Tako je. To je dan, ko se celotna ekipa Metalrock Akademije skupaj z izjemnimi gosti zbere v medvoškem klubu Jedro, ter publiko preseneti z odličnim žaganjem ter melodijami rocka in metala.

Letos se je da posebni dogodek zgodil na 30.4. 2016 ob 20. uri ter se po uspešni tonski vaji pričel s kratkim videom, v katerem smo naše učence povprašali o njihovih občutkih glede koncerta in še mnogo več. Kmalu za tem, so na odru že pogumno stali naši učenci, ki so brez težav pozabili na morebitno tremo in razgibali svoje hitre prste na vratu kitare. Odigrali so štirinajst skladb, med katerimi smo lahko slišali skupine kot so Dream Theater, Symphony X, In Flames, Arch Enemy, Trivium, Alice Cooper, Iron Maiden, Judas Priest, Green Day, Blind Guardian, Sabaton in Dark Tranquility.

Pri uspešni izvedbi koncerta so našim učencem na odru pomagali tudi gostje: Robert Buh na bobnih, Mario Murigč, Tomaž Petkoš, Franci Stritar in Aljaž Bassin na vokalu ter Anže Javoršek in Davorin Bradeško na bas kitari. Na pomoč je priskočila tudi učiteljica Klavirja in petja Klara Koradin iz glasbene šole Dolce, celoten koncert pa je kot običajno naravnost odlično povezoval naš učitelj Matej Osredkar. Med koncertom je za profesionalne fotografije poskrbela Ivica Čendak, po koncertu pa smo vsi skupaj naredili še en tradicionalen selfie s pomočjo nove selfie palice.

 

Tudi letos se vsi strinjamo, da je naš koncert izjemno uspel ter ponovno dokazal, kaj vse glasbeniki zmoremo ob  skupnem delu in sodelovanju. Ekipa Metalrock Akademije je ponosna in se zahvaljuje prav vsem sodelujočim vključno z ekipo kluba Jedro, ter se že neizmerno veseli naslednjega, 6. MRA koncerta!

Koncert MetalRock Akademije (November 2015)

Sobota, 28. november 2015
Več o koncertu
Koncert MetalRock Akademije (November 2015)

Četrti koncert MetalRock Akademije je bil prav poseben. Ne samo, da je bil to že drugi koncert v istem letu, tudi učenci so se izjemno izkazali na odru ter pokazali svoj trud in pridobljeno znanje na inštrumentih, na koncu so pa učitelji MetalRock Akademije pripravili svojo glasbeno točko in tako celoten koncert zavili v prikupno pentljo.

 

Na koncertu je nastopilo kar 22 učencev, mnogi med njimi so prvič stopili na oder in tako pridobili dragocene izkušnje oderskega nastopanja, veliko pa je bilo tudi veteranov, ki so že redni nastopajoči na MRA koncertih. Izpod prstov naših učencev je bilo slišati veliko vrhunskih rock in metal skladb, med drugimi:

Judas Priest – Painkiller Queensreich – Queen of the reich Iron Maiden – Where eagles dare Amon Amarth – War of the gods Arch Enemy – Nemesis Sabaton – Into the fire Amorphis – Hopeless days Twisted Sisters – We're not gonna take it

ter veliko več.

 

Učence so spremljali tudi izbrani gostje in sicer na vokalu:

Mario Murgic (Underground) Žiga Krasnič (Tomcat) Rok Tavčar (Space Unicorn On Fire) Tomaž Petkoš (Morana) Franc Stritar ali “Frenk”

 

Na bas kitari:

Davorin Bradeško (Morana) Anže Sati (učenec MetalRock Akademije)

 

Ter na bobnih:

mladi talent Robi Buh.

 

Zraven so v podporo priskočili tudi učitelji MRA ter na koncu zaigrali miks skladb iz filmov Star Wars v metal priredbi. Prvič je tako tudi na odru predstavila električni čelo naša učiteljica čela Tina Rejc. Po uspešnem koncertu (vseh petnajst skladb je močno segrelo in navdušilo občinstvo) smo se skupaj z učenci in učitelji zabavali ob pijači in jedači ter tako zaključili ta odličen večer.

 

MetalRock Akademija se iskreno zahvaljuje vsem nastopajočim, vsemu občinstvu in medvoškemu klubu Jedro.

Koncert MetalRock Akademije (Marec 2015)

Sobota, 14. marec 2015
Več o koncertu
Koncert MetalRock Akademije (Marec 2015)

Dne 14. 3. 2015 smo na odru kluba Jedro v Medvodah ponovno prisluhnili melodijam rocka in metala v izvedbi učencev MetalRock Akademije.

Na že tradicionalnem nastopu učencev MetalRock akademije je letos zaigralo 17 kitaristov in štirje basisti, navdušili pa so nas s skladbami skupin Hammerfall, King Diamond, Iced Earth, Iron Maiden, Partibrejkers, The 4 non-blondes, Judas Priest, Carved in Stone, Halloween, Bon Jovi, Metallica, Pink Floyd, Sabaton ter Neil Young.

 

Učencem so pri izvedbi koncerta pomagali tudi gostje: Klemen Kelih - Vokal (Fierine) Denis Jambrošič - Vokal (Ex. Tomcat, Prevara) Franc Stritar - Vokal Jakob Kuznik - Vokal Žan Mežnar - Vokal Tilen Hudrap -Bas kitara (Vicious Rumors) Robi Buh - Bobni

 

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za naravnost odličen koncert, ki ga še dolgo ne bomo pozabili ter že veselo pričakujemo naslednjega za katerega verjamemo, da bo prav tako uspešen in udaren.

Koncert MetalRock Akademije (Januar 2014)

Sobota, 11. januar 2014
Več o koncertu
Koncert MetalRock Akademije (Januar 2014)
Tako kot na lanskem koncertu so učenci MRA tudi 11. januarja 2014 zatresli oder kluba Jedro v Medvodah.
 
Tokrat je na koncertu nastopilo kar 23 učencev električne in akustične kitare, zaigrali pa so 14 udarnih pesmi od skupin Iron Maiden, Bon Jovi, HammerFall, Divlje Jagode, Guns N' Roses, Brian Adams, Black Sabbath, AC/DC, Metallica, Dio in Motorhead.
 
Tokrat so naše učence spremljali odlični glasbeniki, in sicer:
Vokal: Sandi Kolenc - Koli (The Drinkers) Vokal: Denis Jambrošič (TomCat) Vokal: Simon Simčič (Divine Illusion) Vokal: Luka Fajs (Big Bad Wolf) Vokal : Franc Stritar Bas kitara: Tilen Hudrap (Vicious Rumors, Thraw, Keller, Wartune, MetalRock Akademija) Bobni: Klemen Markelj (The Drinkers, Obidil) Bobni: Robi Buh (Moshead) Električna kitara: Matej Osredkar (Space Unicorn On Fire, MetalRock Akademija)
 
Iskrena zahvala gre ponovno našim gostom, ki so spremljali naše učence in jim pomagali zares navdušiti več kot 100 obiskovalcev koncerta. Tako nastopajoči kot obiskovalci smo se po koncertu strinjali, da je energija tega koncerta presegla energijo koncerta marsikatere profesionalne skupine. To je tako ekipi MetalRock Akademije kot učencem dalo dodatnega zagona za še bolj trdno delo do naslednjega koncerta.

Koncert MetalRock Akademije (Junij 2013)

Sobota, 1. junij 2013
Več o koncertu
Koncert MetalRock Akademije (Junij 2013)
1. junija 2013 se je v kljubu Jedro v Medvodah zgodil prvi večji koncert MetalRock Akademije.
 
Na koncertu je nastopilo 18 učencev in skupaj s petimi posebnimi gosti so zaigrali kar 15 rock in metal klasik. Kljub težavam z zvokom so učenci pesmi odigrali brez večjih težav in navdušili več kot 80 poslušalcev.
 
V čast nam je bilo, da so naše učence na odru spremljali naslednji odlični glasbeniki slovenske rock in metal scene:
- Simon Simčič (Divine Illusion)
- Rok Tavčar (Space Unicorn On Fire)
- Aaron Cernatič (ex Lene kosti, ex Ladys First)
- Vid Zgonc (ex ShadowIcon, Turbo)
- Matjaž Ličar (Space Unicorn On Fire)
 
Iskrena zahvala torej vsem čudovitim gostom, ki so z neverjetno energijo našim učencem omogočili, da prejmejo pravo odersko izkušnjo!