Seminarji

Pretekli seminarji

Kako uspeti in preživeti v glasbeni industriji - Interaktivni seminar

Nedelja, 21. december 2014
Več o seminarju
Kako uspeti in preživeti v glasbeni industriji - Interaktivni seminar
Leto 2014 smo v MetalRock Akademiji zaključili s posebnim interaktivnim seminarjem, kjer smo se soočili z realnostjo ter pogledali ali in kako se dejansko da preživeti kot glasbenik dandanes.
 
Na seminarju smo se tako dotaknili tem, kot so:
Današnja realnost in kaj meji zgolj na iluzijo. Ozaveščanje in izkoriščanje lastnih potencialov. Načrtovanje glasbene kariere. Pomen profesionalnosti. Vpogled v dejanski svet glasbene industrije. Finančna plat glasbene kariere. Založbe, managereji, booking agenti, ... Kako od želja do konkretnih ciljev. Priložnosti in pasti na koncertih in turnejah. Kaj v resnici predstavlja 80% vsakega uspeha. Moč socialnega mreženja.
 
Poleg same vsebine seminarja pa so bili udeleženci deležni še coaching modeliranja uspešnega glasbenika, praktičnih nalog ter možnosti vprašanj.
 
Predavatelja na seminarju sta bila Mitja Žibert (ustanovitelj MetalRock Akademije in licenciran NLP coach) in Tilen Hudrap (mentor in učitelj na MetalRock Akademiji, član legendarne skupine Vicious Rumors).
 
Brez dvoma lahko zaključimo, da je bil seminar izjemno uspešen, kar lahko sklepamo tudi iz odzivov udeležencev, ki so bili nad vsebino in potekom navdušeni.
 
Hvala vsem udeležencem za udeležbo, aktivno sodelovanje in čudovito energijo!
 
Želimo vam veliko glasbenih uspehov!
Ekipa MRA

Seminar leta MRA z Geoffom Thorpom

Torek, 19. avgust 2014
Več o seminarju
Seminar leta MRA z Geoffom Thorpom
10.julija 2014 se je v Ljubljani odvil zares nepozaben seminar. MetalRock Akademijo je obiskal Geoff Thorpe, živa legenda iz ZDA, ki že 35 let aktivno kroji zgodovino metal glasbe preko svoje skupine Vicious Rumors, seminar pa je bil presek kitarskih rifov in trikov, metal zgodovine, nasvetov za uspešno in izpopolnjeno življenje ter nepozabnih zgodb njegove glasbene poti od začetka do danes.
 
Dogodek je povezoval Tilen Hudrap (učitelj na MetalRock Akademiji in basist skupine Vicious Rumors), ki je Geoffa preko vprašanj vodil skozi vsebino seminarja. Poleg tega pa sta skupaj odigrala nekaj Vicious Rumors klasik, ki so zvenele točno tako kot METAL mora zveneti ... z jaj**!
 
Udeleženci so dobili intimen vpogled v življenje glasbenika, od njegovih vzponov, ko je doživljal vrhunce slave, do padcev, ko je zbiral zadnje kančke volje, da se spet pobere.
Zgodbe, ki jih je Geoff pripovedoval na zares zanimiv način, so vsebovale prigode z glasbeniki iz skupin kot so Scorpoins, Yngwie Malmsteen, Ritchie Blackmore, Eddie Van Halen in Metallica (večer pred seminarjem, ko sta bila Geoff in Tilen posebna gosta na koncertu Metallice na Dunaju, mu je Kirk Hammett med samim koncertom povedal, da je Metallica nekoč igrala kot predskupina Vicious Rumors (česar se Geoff ni spomnil) - sicer pa je Geoff že od začetkov obeh skupin osebni prijatelj članov Metallice), do pogodb z največjimi založbami (Atlantic Records) in snemanja plošč (do sedaj že 15). Geoff pa je poskrbel tudi za to, da je med svojim pripovedovanjem večkrat izpostavil vse najpomembnejše elemente pravega uspeha in sreče (delati to kar nam govori srce, vztrajnost, prava ekipa ...).
 
Lahko zaključimo, da je Geoff zares izjemen človek, poln energije, topline in navdušenja, obenem pa izjemno skromen.
 
Hvala vsem udeležencem za udeležbo in pozitivno energijo. Geoff sam je dejal, da je bil navdušen vami, vašo odprtostjo in hvaležnostjo.
 
Čudovita izkušnja!

Seminar Victorja Smolskega (Rage)

Nedelja, 12. maj 2013
Več o seminarju
Seminar Victorja Smolskega (Rage)

Intenzivni kitarski seminar je udeležence popeljal skozi glasbene izkušnje velikega Victorja Smolskega, kjer so lahko spoznali njegov način ustvarjanja in aranžiranja glasbe in s tem dobili ideje, ki jih lahko sami uporabijo v svojem glasbenem ustvarjanju. Prav tako pa je govoril o svojih bogatih koncertnih in studijskih izkušnjah ter seveda o skrivnostih svoje kitarske tehnike, ki jo uporablja med svojim igranjem. Seveda pa so udeleženci seminarja lahko uživali v izjemnem Victorjevem igranju, saj je za njih zaigral kar nekaj svojih pesmi.

Seminar Čustva v glasbi z Mitjem Žibertom

Nedelja, 12. maj 2013
Več o seminarju
Seminar Čustva v glasbi z Mitjem Žibertom

Na seminarju Mitja Žiberta (MetalRock Akademija) so lahko udeleženci odkrivali kako do popolne kontrole izražanja čustev in občutkov v svoji glasbi in s tem ogromnega prihranka časa pri kompoziciji in improvizaciji.

Seminar Vlatka Stefanovskega

Nedelja, 9. december 2012
Več o seminarju
Seminar Vlatka Stefanovskega
Osebno spoznati svetovno priznanega kitarskega virtuoza, poslušati njegov 3 urni seminar in se od njega učiti je bil velik dogodek in čast za vse prisotne. Udeleženci so tako lahko poslušali Vlatka govoriti o njegovem stilu igranja, improvizaciji, uporabi različnih taktovskih načinov, kakšen vpliv ima to na glasbo. Seveda pa ni manjkalo besed o njegovih bogatih glasbenih izkušnjah, ki jih je pridobil v dolgi in uspešni karieri. Vlatko pa je kar nekaj svojega časa namenil tudi za glasbo in udelžence navdušil z nekaj svojih pesmi in izvrstno improvizacijo.
Dva udeleženca seminarja pa sta dobila tudi izredno priložnost, saj sta z Vlatkom lahko zaigrala v duetu, ob čemer jima je virtuoz pomagal z nekaj nasveti, kako lahko še izboljšata svoje igranje.

Glasbeni seminar Primoža Grašiča

Nedelja, 15. januar 2012
Več o seminarju
Glasbeni seminar Primoža Grašiča

Priznani slovenski kitarist Primož Grašič, je udeležencem seminarja predaval o pomenu improvizacije in o tem, kako si pomagati med vajo improvizacije. Udeleženci so obenem lahko spoznali na kaj morajo biti pozorni, da ima improvizacija smisel in kako lahko združijo ter uporabijo enake koncepte v različnih glasbenih žanrih. Primož je udeležence navdušil tudi z veliko odlične improvizacije in s tem tudi praktično demonstriral vsebino svojega predavanja.