Delavnice

Poleg seminarjev, MetalRock Akademija organizira tudi kitarske delavnice.
Te so namenjene tako učencem naše akademije kot tudi vsem zunanjim udeležencem.
Delavnice so pripravljene tako, da kitaristi spoznavajo nove kitarske
in glasbene koncepte ter jih nato pod vodstvom učiteljev preizkusijo in vadijo na svojih kitarah.
Poleg novih znanj in veščin kitaristi na delavnicah prejmejo veliko nove motivacije, saj po druženju in skupnih vajah z drugimi kitaristi spoznajo, da je večina izzivov, s katerimi se spoprijemajo, skupna prav vsem kitaristom.

Prav vsi udeleženci preteklih delavnic so zatrdili, da so iz delavnice odšli bolj motivirani in boljši kitaristi, kot so prišli. Kot na drugih dogodkih MetalRock Akademije so tudi na delavnicah naši učenci deležni posebne pozornosti v obliki popustov pri kotizaciji, prednosti za prijavo pred vsemi drugimi in drugih ugodnosti.

Pretekle delavnice

Kitarska delavnica z Eriko Dvoršak

Petek, 7. avgust 2015
Več o delavnici
Kitarska delavnica z Eriko Dvoršak

7. avgusta 2015 je na MRA potekala kitarska delavnica z Eriko Dvoršak, kitaristko in vokalistko skupine Subliminal Poison iz Ria de Janeira v Braziliji.

Na delavnici, ki je bila odprta tudi za zunanje obiskovalce nam je Erika predstavila svojo tehniko igranja kitare, sebe kot kitaristko in skupino v kateri igra. Povedala nam je veliko o brazilski glasbeni sceni ter jo primerjala s slovensko, govorili pa smo tudi o “spuščeni uglasitvi” oz. “dropped tuning”, ki jo uporablja sama. Erika je demonstrirala svoje riffe, učenci so od nje prejeli praktične lekcije ter se ji lahko pridružili tudi pri igranju.

Po predavanju smo večer nadaljevali z jamm sessionom, ki je trajal do zgodnjih jutranjih ur.

Eriki se zahvaljujemo za nadvse poučno in zabavno srečanje.

Super Intenzivni Kitarski Trening II

Nedelja, 20. april 2014
Več o delavnici
Super Intenzivni Kitarski Trening II
Drugi Super Intenzivni Kitarski Trening je bil po našem mnenju najbolj uspešen trening dogodek do sedaj. Vsi udeleženci so namreč z izjemno resnostjo pristopili k vajam in bili obenem ves čas odlično razpoloženi. Vsak izmed njih se odkrito lahko pohvali z na koncu prejetim priznanjem, saj so v 16 urnem treningu prav vsi dosegli viden napredek v svojem igranju. Vsi trije trenerji smo bili zelo ponosni na rezultate posameznikov in obenem dobili potrditev, da je vsak tak dogodek izjemno pomemben za dodatni razvoj naših učencev in zunanjih gostov. To potrjuje tudi dejstvo, da smo že tekom treninga, večkrat prejeli vprašanje, ali bomo zopet organizirali tak dogodek. In seveda je bil naš odgovor DA!
 
Hvala vsem udeležencem za pozitivno energijo!

Super Intenzivni Trening Kitarskega Soliranja in Kreativnosti 2013

Sobota, 7. december 2013
Več o delavnici
Super Intenzivni Trening Kitarskega Soliranja in Kreativnosti 2013
Decembra 2013 je v okviru MetalRock Akademije potekal Super Intenzivni Trening Kitarskega Soliranja In Kreativnosti (SITKSK). Podobno kot Super intenzivni kitarski trening (SIKT) eno leto prej, je tudi ta dogodek potekal 2 dni po 8 ur in gostil kitariste različnih nivojev in glasbenih žanrov.
 
Za razliko od SIKTa, ki je bil popolnoma tehnično obarvan, so udeleženci na tem dogodku intenzivno delali na področju kitarskega soliranja, fraziranja, improvizacije in kreativnosti. Pod vodstvom dveh kitarskih učiteljev in trenerjev Mitje Žiberta in Mateja Osredkarja, so bili udeleženci deležni usmerjanja fokusa, individualne pozornosti in analize igranja, reševanja obstoječih problemov, novih kreativnostnih znanj in tehnik ter načinov vaje in treninga za izboljšanje lastne kreativnosti in izražanja. Ob vsem tem pa so šli čez 14 urni intenzivni proces treninga, ki jim bo v veliko pomoč pri nadaljni samostojni vaji.
 
Kot na vseh dogodkih MetalRock šol, pa je bil tudi ta dogodek odlična priložnost za vse udeležence, da so se spoznali z drugimi glasbeniki in navezali nove stike. Zahvaljujemo se vsem udeležencem za udeležbo ter za to, da so nam ponovno pomagali ustvariti čudovito glasbeno in prijateljsko vzdušje.

Super Intenzivni Kitarski Trening

Sobota, 8. december 2012
Več o delavnici
Super Intenzivni Kitarski Trening
Dvodnevni super intenzivni kitarski trening je kitaristom omogočil, da popolnoma spremenijo svoje igranje in način vaje. Trije kitarski trenerji smo poskrbeli, da so pri vsakem posamezniku odkrili in analizirali napake ter slabosti, ki so jih ovirale pri napredku in jim pomagali pri odpravljanju teh napak ter jih naučili kako med vajo usmeriti fokus v prave stvari. Prav tako pa so jim pomagali pri izboljšanju same tehnike in hitrosti igranja ter jih naučili kako pravilno pristopiti k vaji za to, da lahko dosežejo najbolj optimalen napredek. Poleg intezivnega dela s trenerji več kot 12 ur v dveh dneh, pa so udeleženci imeli možnost, da napredujejo že pred samim kitarskim treningom, saj so prejeli poseben trening program, ki jih je na dogodek kar najbolje pripravil.