Reference

MAKS REPANŠEK

MetalRock Akademijo obiskujem od septembra 2011, česar ne bom nikoli obžaloval, saj je bila to, kar se glasbene izobrazbe tiče, sigurno moja najboljša odločitev! Do takrat sem bil samouk. Šlo mi je kar dobro, a počasi se je napredek začel manjšati, kar pa je tudi terjalo svoj davek pri motivaciji, a že na uvodni MRA uri sem videl, da je to definitivno prava šola zame. Glede na kar dolg čas obiskovanja lahko povem, da so vsi učitelji s katerimi sem sodeloval zelo profesionalni. Zdi se mi tudi skrajno pomembno, da imajo zares iskreno željo po pomoči pri napredku. Seveda pomagajo pri tehniki in teoriji, a kar je tudi ključno za napredek, spodbujajo učenčevo vadbeno mentaliteto. Čeprav se veliko nauči, ure zmeraj potekajo zelo sproščeno. Zaradi tega obiskovanje učnih ur ni nikoli nekakšna nadloga, ampak ravno nasprotno. Vsakič imaš možnost napredovati na nekem področju in s tem odkrivati svoje skrite potenciale. Rad bi se zahvalil celotni MRA ekipi (tudi tistim, ki ne poučujejo) za super organizacijo same akademije, seminarjev in seveda koncertov, katerih se vsi že dolgo vnaprej veselimo. Vsem, ki pa še niste učenci MetalRock Akademije in se še odločate o vpisu, pa bi sporočil le to: KAJ ŠE ČAKATE?!?! Izkoristite to izjemno priložnost in se naučite obvladati svoj inštrument. Ne boste obžalovali! Garantiram!

Blaž Hadalin

Metal Rock Akademija je pred dobrim letom postala zelo pomemben del mojega življenja. Njeno delovanje se mi zdi ena bolj smiselnih stvari, saj nas učitelji skozi različne aktivnosti (Super Intenzivni Kitarski treningi, Improvizacijski večeri ipd.) in učne ure vodijo skozi process učenja igranja inštrumenta. Zame osebno je bila vključitev v to šolo zelo navdihujoča, saj sem se poleg igranja električne kitare naučil tudi spremljanja svojega napredka. Posebej všeč mi je sistem, ki ga uvaja MRA, saj je drugačen od šolskega – vsako minuto se zavedaš, da to počneš zase in ne zato, da bi zadovoljil nekoga drugega; tudi dane naloge in zahteve ne presegajo posameznikovih zmožnosti, saj so na podlagi individualnih srečanj prilagojene posameznim stopnjam, na katerih se nahajamo. Poleg samega načina poučevanja, je občudovanja vredna tudi zagnanost in elan vseh sodelujočih, saj je naveza učitelj – učenec prav tako pomemembna kot učenje samo. Močno pa je prisoten tudi trud za vzgajanje in ohranjanje dobrih odnosov med nami, učenci (poletni pikniki in letni koncerti MRA), kar se odraža v medsebojni podpori in sklepanju pristnih prijateljstev. Konec koncev pa je tudi sama realizacija MRA-ja tista, ki nam, učencem, daje upanje in vero v to, da je z dobro idejo, trdno ekipo in obilo predanosti, mogoče skoraj vse.

JACK FROST (Savatage, Lizzy Borden, Seven Witches etc.)

I had the great honor of seeing a true metal bassist tear it up each night, many, many nights, on tour in the United States of America. Tilen's tight and dynamic attack on his instrument is mind blowing. Not only does he play like a professional that has done it forever, also his stage presence is so commanding . I feel he can offer so much all around (in terms of teaching and mentorship), not to only young players, but also to experienced players and anyone in between. His style is slick and aggressive and he never drops a beat. In addition to his amazing talent, Tilen's personality is so genuinely friendly and warm. He is an asset to any music school or company he's hired to work with.  It is my pleasure to recommend him to all of you with my highest regards.

JUAN URTEAGA (Producer/engineer: Testament, Machine Head, Exodus, Heathen, Sadus, Ted Nugent, Rammstein, ...)

My name is Juan Urteaga, I am a producer in the San Francisco bay area, and have been for the last 18-20 years! Recently, I had an opportunity to track Tilen Hudrap on bass for the Thraw release and the upcoming Vicious Rumors release! Tilen is, in my opinion, an ultra- advanced bass player. His timing and ear are very well developed to the point where he is capable of playing with any metal band out there and give them a run for their money!

Milovan Vlahovič

Že nekaj časa sem doma brenkal kitaro in želel igrati svoje priljubljene pesmi, vendar kakorkoli sem se trudil, nikakor ni šlo. Nekega lepega dne sem odkril MetalRock Akademijo; na prvo uro sem odšel z precej strahu, kaj in kako bo, saj sem le amaterski hobi kitarist, ki si žei igrati malo bolje. Že po prvi uri sem ugotovil, da sem izbral pravo pot. Z Matejem sva se takoj ujela in začel sem  odkrivati svet glasbe in igranja kitare. Matej mi je pokazal različne tehnike igranja o katerih se mi ni niti sanjalo in za katere sem mislil, da jih ne bom nikoli zmogel odigrati. Matej je vztrajen in odličen učitelj in njemu mu je to uspelo. Celo moja žena lahko sedaj sedi z mano v sobi in posluša ko igram in vadim. MRA organizira tudi koncerte za učence in Matej je potreboval kar nekaj časa, da me je prepričal v nastop; z veliki strahom sem tako le nastopil, ampak igranje na odru je bilo nepozabno in takšne izkušnje brez MetalRock Akademije ne bi mogel dobiti. Pohvalil bi tudi celotno MRA ekipo za super organizacijo in prijaznost. Vsi, ki bi želeli odpreti vrata glasbe, se nam pridružite in uživajte skupaj z nami.

LARRY HOWE (Vicious Rumors, Chastain, W.A.S.P)

Ooo yes, Tilen, our bassist in Vicious Rumors! What can I say?..I love this guy! Absolutely ZERO drama and 100 percent professional! Showed up to the first reheasal knowing every single song! With GREAT tone I might add! And the ladies love him!!! Right on brother!

Jože Udovč

O MRA lahko govorim le v superlativih, menim in prepričan pa sem, da v Sloveniji ni nobene takšne ali podobne šole, ki bi delovala na tako visokem nivoju in s tako široko paleto znanja. Torej, prijazen učitelj, dobro zastavljen program z možnostjo nadomeščanja v primeru zadržanosti in pa (kar je najpomembneje) viden napredek v igranju inštrumenta, če seveda doma pridno vadiš.

MIKE LEPOND (Symphony X)

I have seen Tilen play many times. His amazing timing and ultra solid pocket playing is the driving force behind the Vicious Rumors live sound. His style is fast and furious, yet melodic and precise.

MITJA JALOVEC

Iskrena hvala Juriju Čendaku, za veliko mero potrpljenja pri odpravljanju mojih slabih navad, ki so se v petnajstih letih igranja korenito zasidrale v moje prste. Z njegovim umirjenim in analitičnim pristopom se je preciznost in hitrost mojega igranja drastično zvišala že po prvih urah obiska MetalRock Akademije.

THOMEN STAUCH (Blind Guardian, Savage Circus, Iron Savior)

Tilen is one of the most talented bassists out there, no doubt about it! His professional engagement and his technical abilities are unmatched nowadays!