Koncert MetalRock Akademije (November 2017)

Pa je spet prišel tisti prestižni trenutek na MRA, tisti posebni in izstopajoči večer, ki smo ga tako težko pričakovali. Z malo strahu, nekaj treme, s precej adrenalina, predvsem pa z ogromno navdušenja. Večer, ko se po tednih in mesecih vztrajnih priprav, ožuljenih prstov, obrabljenih trzalic in pretrganih strun zberejo skupaj učenci, učitelji in vsi ostali ljubitelji glasbe. Skratka, ko se pokažejo sadovi trdega dela, ki jih na tem dogodku poberemo v stilu. V rock in metal stilu.

 

Zgodilo se je! Novembrski koncert MetalRock Akademije je uspešno zaključen. To je bil že 7. šolski koncert po vrsti in po mnenju mnogih tudi najboljši do sedaj. Enako kot lani (december 2016) se je dogodek tudi tokrat odvil v Orto baru, na prizorišču, kjer je nastopilo že tolikšno število glasbenikov, da bi jih težko prešteli. Med drugimi so na tamkajšnjem odru gostovali Paul Gilbert, Blaze Bayley (Iron Maiden), Victor Smolski, Noctiferia, Metalsteel, Zmelkoow, Jinjer, Warbringer, Obscura, Beyond Creation, Bridear in ogromno drugih bolj ali manj znanih glasbenih skupin. Prav v tem klubu so naši učenci – nekateri prvič, drugi že kot veterani – stopili na oder, pokazali svoje veščine na kitari in doživeli svojih pet minut slave, kot prave rock in metal zvezde.

 

Tokrat je nastopilo 15 učencev skupaj s tremi glasbenimi gosti (Robert Buh – bobni, Uroš Apat – bas kitara, Mario Murgič – vokal). Zaigrali so kar 16 znanih rock in metal hitov ter odlično segreli publiko. Dlake so stale pokonci in aplavzi so bili bučni. Slišali smo lahko pesmi, kot so We are the Children (Toto), Nevermore (Symphony X), Plug In Baby (Muse), Creeping Death (Metallica), L'Enfant Sauvage (Gojira), No Gods, No Masters (Arch Enemy), Asian Hooker (Steel Panther) ter mnoge druge. Manjkala ni niti zaključna točka, kjer so še učitelji skupaj odigrali dve skladbi. Dvorana je ponovno pokala po šivih in dobri dve uri dolg koncert smo, kot se spodobi, zaključili s prijetnim druženjem med učenci, učitelji in znanci, ki so se nam pridružili.

 

Koncerti MetalRock Akademije so veliko več kot zgolj šolski nastopi. Z njimi želimo našim učencem ponuditi nepozabno izkušnjo, ki je sicer morda ne bi nikoli doživeli. V ekipi MRA se namreč zavedamo, koliko truda je potrebnega, da kot glasbenik prideš do točke, ko lahko nastopiš pred polno dvorano, pred občinstvom, ki vzklika tvoje ime ter navdušeno poje skladbe, ki jih preigravaš na odru. Z MRA koncerti skušamo vsakemu nastopajočemu učencu omogočiti prav to – da se pokaže kot pravi glasbenik, da začuti tisti adrenalin na odru, pod žarometi, z resničnim bendom, da se v teh svojih petih minutah slave počuti kot zvezda in nenazadnje, da pokaže vse znanje, ki ga je pridobil na kitari. S tem ciljem se trudimo, da so koncerti MRA vsako leto še večji in še boljši. In ker so odprti za javnost, ste na njih dobrodošli prav vsi.

 

Se vidimo na naslednjem!