Koncert MetalRock Akademije (December 2016)

Tudi letos smo se učitelji in učenci MRA pripravili na že tradicionalni MRA koncert, ki pa smo ga iz že znanega medvoškega Jedra preselili v... Orto Bar!

 

Tako je, 1. 12. 2016 so v sklopu čertkove Kadilnice of Death zazvenele strune kitar naših učencev, ki so svoje novo znanje lahko ponovno predstavili širši javnosti. Ožuljeni prsti in počene strune so bili del cene, ki jo je bilo potrebno plačati za uspeh na odru, pozitivno živčni pa smo bili že prav vsi.
Občutek, ko stopiš na pravi oder ter igraš pred publiko je namreč nekaj čisto posebnega; metuljčki v trebuhu, potne dlani, odrska predstava, nato pa občutek čiste zmage ob uspešno odigrani skladbi in publika, ki ti svojo potrditev izkaže z bučnim aplavzom in želji po še... Neprecenljivo.

 

Letos se je na odru predstavilo 21 učencev, ki so skupaj z gosti odigrali 14 skladb, učitelji pa so letos odigrali kar 3 skladbe. Celoten koncert je kot običajno vodil naš učitelj Matej Osredkar, učenci pa so kljub tremi (ki so jo sicer le omenjali, ne pa tudi pokazali) odigrali naravnost odlično.

 

Pri koncertu nam je še posebej pomagal naš gost, pevec Mario Murgič, ki je s svojim izvrstnim vokalom lepo sodeloval z udarnimi kitarami in se izkazal v skladbah kot so: Metallica – Enter Sandman, Dream Theater – Looking Glass, Alestorm – Wenches and Mead, Iron Maiden – Wasted Years, Guns & Roses - Sweet Child o Mine,... Prav tako so se na odru izkazali tudi Aljaž Bassin, ki nam je odpel skladbo Wake Me Up When September ends skupine Green Day, Tomaž Petkoš (Amon Amarth – Pursut of Vikings, Nekrogoblikon – Bears) basist Anže Javoršek, bobnar Robi Buh (ki nas na MRA zvesto spremlja že več let) in prvič v podpori na basu Uroš Apat

 

Ker pa dobrega koncerta ne ustvarijo le glasbeniki, moramo obvezno pohvaliti tudi našo publiko, ki je povsem zapolnila Orto Bar. Navdušene družine naših učencev ter ostali rokerji in metalci na koncertu vidno uživali, pridno navijali za nastopajoče ter poskrbeli za nepozabno vzdušje pod odrom. Kljub nekaj (sicer že skoraj pričakovanim) manjšim zapletom smo koncert od začetka do konca tako izpeljali brez večjih težav in si po njem brez slabe vesti privoščili osvežilne napitke ter druženje s prijatelji še pozno v noč.

Z letošnjim koncertom smo bili tako zadovoljni prav vsi; ponosni učitelji, pridni učenci (od najmlajših pa do najstarejših so vsi dokazali, da so tudi oni lahko rock zvezde!), zadovoljna in glasna publika ter osebje Orto Bara. Dvomi in skrbi so že ob zvoku prvih akordov odplavali daleč stran in ugotovili smo, da se bomo na Orto oder z veseljem še vrnili; ob tem pa obljubljamo, da bo naslednji koncert še večji, glasnejši in bolj udaren!