Koncert MetalRock Akademije (April 2016)

Vsem nam je znan občutek, ko se neizmerno veselimo enega posebnega dne. Božič? Seveda. Novo leto, rojstni dan? Tudi. Ampak na Metalrock Akademiji se seznam tukaj še ne konča... Na našem seznamu je brez dvoma najvišji praznik... Koncert Metalrock Akademije!

 

Tako je. To je dan, ko se celotna ekipa Metalrock Akademije skupaj z izjemnimi gosti zbere v medvoškem klubu Jedro, ter publiko preseneti z odličnim žaganjem ter melodijami rocka in metala.

Letos se je da posebni dogodek zgodil na 30.4. 2016 ob 20. uri ter se po uspešni tonski vaji pričel s kratkim videom, v katerem smo naše učence povprašali o njihovih občutkih glede koncerta in še mnogo več. Kmalu za tem, so na odru že pogumno stali naši učenci, ki so brez težav pozabili na morebitno tremo in razgibali svoje hitre prste na vratu kitare. Odigrali so štirinajst skladb, med katerimi smo lahko slišali skupine kot so Dream Theater, Symphony X, In Flames, Arch Enemy, Trivium, Alice Cooper, Iron Maiden, Judas Priest, Green Day, Blind Guardian, Sabaton in Dark Tranquility.

Pri uspešni izvedbi koncerta so našim učencem na odru pomagali tudi gostje: Robert Buh na bobnih, Mario Murigč, Tomaž Petkoš, Franci Stritar in Aljaž Bassin na vokalu ter Anže Javoršek in Davorin Bradeško na bas kitari. Na pomoč je priskočila tudi učiteljica Klavirja in petja Klara Koradin iz glasbene šole Dolce, celoten koncert pa je kot običajno naravnost odlično povezoval naš učitelj Matej Osredkar. Med koncertom je za profesionalne fotografije poskrbela Ivica Čendak, po koncertu pa smo vsi skupaj naredili še en tradicionalen selfie s pomočjo nove selfie palice.

 

Tudi letos se vsi strinjamo, da je naš koncert izjemno uspel ter ponovno dokazal, kaj vse glasbeniki zmoremo ob  skupnem delu in sodelovanju. Ekipa Metalrock Akademije je ponosna in se zahvaljuje prav vsem sodelujočim vključno z ekipo kluba Jedro, ter se že neizmerno veseli naslednjega, 6. MRA koncerta!