Seminar leta MRA z Geoffom Thorpom

10.julija 2014 se je v Ljubljani odvil zares nepozaben seminar. MetalRock Akademijo je obiskal Geoff Thorpe, živa legenda iz ZDA, ki že 35 let aktivno kroji zgodovino metal glasbe preko svoje skupine Vicious Rumors, seminar pa je bil presek kitarskih rifov in trikov, metal zgodovine, nasvetov za uspešno in izpopolnjeno življenje ter nepozabnih zgodb njegove glasbene poti od začetka do danes.
 
Dogodek je povezoval Tilen Hudrap (učitelj na MetalRock Akademiji in basist skupine Vicious Rumors), ki je Geoffa preko vprašanj vodil skozi vsebino seminarja. Poleg tega pa sta skupaj odigrala nekaj Vicious Rumors klasik, ki so zvenele točno tako kot METAL mora zveneti ... z jaj**!
 
Udeleženci so dobili intimen vpogled v življenje glasbenika, od njegovih vzponov, ko je doživljal vrhunce slave, do padcev, ko je zbiral zadnje kančke volje, da se spet pobere.
Zgodbe, ki jih je Geoff pripovedoval na zares zanimiv način, so vsebovale prigode z glasbeniki iz skupin kot so Scorpoins, Yngwie Malmsteen, Ritchie Blackmore, Eddie Van Halen in Metallica (večer pred seminarjem, ko sta bila Geoff in Tilen posebna gosta na koncertu Metallice na Dunaju, mu je Kirk Hammett med samim koncertom povedal, da je Metallica nekoč igrala kot predskupina Vicious Rumors (česar se Geoff ni spomnil) - sicer pa je Geoff že od začetkov obeh skupin osebni prijatelj članov Metallice), do pogodb z največjimi založbami (Atlantic Records) in snemanja plošč (do sedaj že 15). Geoff pa je poskrbel tudi za to, da je med svojim pripovedovanjem večkrat izpostavil vse najpomembnejše elemente pravega uspeha in sreče (delati to kar nam govori srce, vztrajnost, prava ekipa ...).
 
Lahko zaključimo, da je Geoff zares izjemen človek, poln energije, topline in navdušenja, obenem pa izjemno skromen.
 
Hvala vsem udeležencem za udeležbo in pozitivno energijo. Geoff sam je dejal, da je bil navdušen vami, vašo odprtostjo in hvaležnostjo.
 
Čudovita izkušnja!