Super Intenzivni Trening Kitarskega Soliranja in Kreativnosti 2013

Decembra 2013 je v okviru MetalRock Akademije potekal Super Intenzivni Trening Kitarskega Soliranja In Kreativnosti (SITKSK). Podobno kot Super intenzivni kitarski trening (SIKT) eno leto prej, je tudi ta dogodek potekal 2 dni po 8 ur in gostil kitariste različnih nivojev in glasbenih žanrov.
 
Za razliko od SIKTa, ki je bil popolnoma tehnično obarvan, so udeleženci na tem dogodku intenzivno delali na področju kitarskega soliranja, fraziranja, improvizacije in kreativnosti. Pod vodstvom dveh kitarskih učiteljev in trenerjev Mitje Žiberta in Mateja Osredkarja, so bili udeleženci deležni usmerjanja fokusa, individualne pozornosti in analize igranja, reševanja obstoječih problemov, novih kreativnostnih znanj in tehnik ter načinov vaje in treninga za izboljšanje lastne kreativnosti in izražanja. Ob vsem tem pa so šli čez 14 urni intenzivni proces treninga, ki jim bo v veliko pomoč pri nadaljni samostojni vaji.
 
Kot na vseh dogodkih MetalRock šol, pa je bil tudi ta dogodek odlična priložnost za vse udeležence, da so se spoznali z drugimi glasbeniki in navezali nove stike. Zahvaljujemo se vsem udeležencem za udeležbo ter za to, da so nam ponovno pomagali ustvariti čudovito glasbeno in prijateljsko vzdušje.