Novo na MetalRock Akademiji – MetalRock band!

tor, 17.11.2020

Ne glede na vse znanje, ki ga na MetalRock Akademiji nudimo našim učencem, je na koncu vedno manjkala ena stvar – izkušnja igranja v pravem metal oziroma rock bendu. Z letnimi koncerti MRA smo to izkušnjo našim učencem sicer nekoliko približali, ker pa gre pri tem zgolj za enkratni letni dogodek, je bilo igranje v polni zasedbi zanje bolj kot ne le nagrada za ves trud in prizadevnost, ki so ju čez leto izkazali v naših glasbenih učilnicah. Po novem smo izkušnjo igranja v skupini našim učencem približali do skrajne mere – z uvedbo novega programa MetalRock band.

Program MetalRock band je skupinska vadba pod vodstvom bobnarja in mentorja Roberta Buha. Robi je izjemno talentiran in izkušen bobnar, ki svoje glasbene veščine in talent izraža v več domačih rock in metal skupinah, kot so Moshead, Morana, Fat Butlers in Drone Society.

 

Pouk poteka v popolno opremljenih vadbenih prostorih Gig, z vso opremo, ki jo band potrebuje. Glede na njihov nivo znanja smo oblikovali dve skupini naših učencev na kitari, basu in vokalu (več o učenju petja na www.glasbenasola.si), pri čemer ima vsaka od skupin na voljo enourni termin dvakrat na mesec. Ker so učenci v posamezni skupini stalni, se med seboj tudi vedno bolje spoznavajo in privajajo na skupno igranje – kot v čisto pravem bendu.

 

V programu MetalRock band se učenci tako ne učijo le uigranosti z drugimi glasbeniki, pač pa tudi delovanja v medsebojnih odnosih znotraj prave glasbene zasedbe. Pod skrbnim vodstvom mentorja Robija se učijo usklajenega igranja s pravimi bobni in drugimi inštrumenti, upravljanja z glasbeno opremo, preigravanja znanih priredb in pred vsem tem seveda tudi same priprave na vajo. Na ta način spoznajo, kako poteka delovanje v glasbeni skupini in kakšne odgovornosti to prinaša. Vse to pa predstavlja neprecenljive, dragocene izkušnje, ki bodo učencem prišle še kako prav, ko se bodo nekoč podali na samostojno pot s svojim prvim lastnim bendom.

 

Program je v prvi vrsti namenjen tistim, ki že obiskujejo pouk kakega inštrumenta ali petja pri nas, prednost pa imajo tisti, ki še ne delujejo v drugi glasbeni zasedbi. Priporočljivo je osnovno znanje preigravanja priredb, zato popolnim začetnikom raje svetujemo, da si pred tem v naših učilnicah ob prvovrstnih predavateljih pridobijo dovolj začetnih izkušenj.

 

S programom MetalRock band skušamo našim učencem približati izkušnje, ki smo jih sami kot glasbeniki nabirali dolga leta v različnih glasbenih skupinah. Tako jih želimo pripraviti na boljše delovanje znotraj njihovega prvega benda, če si ga bodo ustvarili, ali pa jim preprosto samo omogočiti užitek igranja z njihovimi vrstniki. Tudi če nam to prestavlja zgolj hobi, je igranje v bendu konec koncev eno od najlepših doživetij.

0 komentarjev

Dodaj komentar