Riot V na MRA!

pet, 9.11.2018

V oktobru smo na MetalRock Akademiji sprejeli dva prav posebna gosta – kitarista legendarne heavy metal zasedbe Riot V.

V sklopu evropske turneje skupaj z nemškimi Primal Fear so se Riot V v nedeljo, 21. oktobra, ustavili tudi v naši mali državici, kjer so v ljubljanskem Kinu Šiška pokazali, kako se igra pristni heavy metal. Komaj en teden pred samim koncertom sem s pomočjo prijatelja in našega učenca na kitari, Janija, uspel stopiti v kontakt z Nickom in Mikom, kitaristoma skupine. Pogovor je potekal osebno in sproščeno, kakor da smo že dolgoletni prijatelji, kar me je zelo prijetno presenetilo. Nick Lee in Mike Flyntz sta se z veseljem strinjala, da na dan svojega koncerta obiščeta našo šolo kitare in za učence pripravita posebno kitarsko kliniko.

 

Tiste nedelje sem ju tako ob dogovorjeni uri pričakal pri zadnjem vhodu v Kino Šiška ter ju od tam pospremil do prostorov naše šole MRA. Ti so od Kina Šiška namreč oddaljeni slabih 200 metrov. Med kratkim sprehodom smo poklepetali o življenju na turneji, njuni poti v Slovenijo in o raznih kitarskih rečeh. V naši učilnici se je medtem nabralo že precej učencev, opremljenih s kitarami. Za trenutek sem se zbal, da ne bo dovolj prostora za vse udeležence, vendar je bilo njihovo število ravno pravšnje.

 

Riot V na MRA

 

Klinika se je pričela v nadvse prijaznem in sproščenem duhu. Mike in Nick sta nam na svojih kitarah pokazala celo vrsto trikov in prijemov, ki jih uporabljata. Med drugim sta nam demonstrirala kar nekaj kitarskih solov, tudi v počasni hitrosti, da so lahko učenci tudi sami preizkusili pokazano. Zaigrala sta nam nekaj komadov iz samega koncertnega repertoarja, med njimi tudi svojo najbolj znano skladbo Thundersteel. Ob vsem je bilo dovolj časa tudi za klepet z učenci. Izvedeli smo, kateri so njuni kitarski idoli in priljubljena kitarska oprema ter celo to, katero številko čevljev nosita.

 

Riot V na MRA

 

Riot V na MRA

 

Na žalost je kaj kmalu napočil čas, ko je bilo treba kliniko zaključiti, saj so morali Riot V že pohiteti na tonsko vajo. Zadnje minute druženja v naši učilnici smo porabili še za skupinsko fotografiranje in pozdrav z učenci. Oba kitarista sta bila naravnost navdušena nad njihovim znanjem in našo kitarsko šolo ter nam zaželela veliko novih uspehov.

 

Riot V na MRA

 

Riot V na MRA

 

Pospremil sem ju nazaj do dvorane, nakar sta me povabila v backstage in me vprašala, če bi rad prisostvoval na njihovi tonski vaji. Take ponudbe seveda nisem mogel zavrniti. V zaodrju sem spoznal še ostale člane banda, poklepetal z njimi in prejel par trzalic v spomin, tonsko vajo pa sem navdušeno opazoval s samega odra ter celo uspel narediti nekaj selfijev.

 

Koncerta smo se zvečer udeležili skupaj z učenci in priznati moram, da je bil to eden boljših heavy metal nastopov, kar sem jih kdaj videl. Riot V so od začetka in vse do konca na odru obdržali neverjetno energijo, Primal Fear pa so za njimi zaključili večer v epskem stilu. Uspešen dan smo tako zaokrožili z nasmehi na obrazih in pod vtisom prijetnih trenutkov, ki nam bodo za vselej ostali v spominu.

J. Č.

0 komentarjev

Dodaj komentar