MRA Poletna Šola

tor, 11.9.2018

Kaj nastane, če združimo rock in metal glasbo, sončenje na plaži, plavanje v morju, morsko hrano in najboljšo družbo? Odgovor je preprost: MRA poletna šola!

Tokrat smo na MetalRock Akademiji že tretje leto zapored organizirali poletno šolo za naše učence, z namenom, da skupaj z učitelji preživimo prijeten vikend ob morju kjer se lahko bolje spoznamo in okrepimo prijateljsko vez, katero zelo cenimo na naši šoli kitare. Seveda je poletna šola poleg zabave in druženju namenjena tudi izobraževanju, za kar poskrbi naš tradicionalni MRA poletni kviz, kjer se poglobimo v zgodovino rock in metal glasbe.

 

MRA Poletna sola

 

Letos smo z razliko prejšnjih dveh let za lokacijo izbrali Porotorž, kjer smo bili v nastanjeni v hostlu oddaljenem le pičlih sto metrov od glavne portoroške plaže in mestnega dogajanja. V petek, 10. 8. smo tako pozno popoldne prispeli na ciljno lokacijo, nakar nas je po razporeditvi po sobah hitro prijela lakota. Sledila je skupinska večerja v prijetni obmorski restavraciji, kjer smo se odpočili od poti in napolnili z energijo. Po večerji smo učitelji pripravili zabavno poučen kviz na temo rock in metal glasbe, namenjen izključno učencem. Ti so se ekipno preizkusili v poznavanju glasbenih skupin in kitaristov, vse skupaj pa je potekalo v duhu zabavnega večera, kjer smo se vsi dodobra nasmejali. Zmagovalna (in poražena) ekipa je tudi letos prejela priznanje, ki ga bomo ovekovečili na steno učilnice, manjkalo pa ni niti darilo – majčke z logotipom MRA poletne šole.

 

MRA poletna sola

 

Naslednji dan, v soboto, nas je po zajtrku, na portoroškem pomolu pričakala ladja na katero smo se vkrcali z rahlimi težavami, saj se je nekomu zdela dobra ideja prinesti s seboj ne samo eno temveč dve trometrski napihljivi blazini v obliki mavričnega samoroga. Kapitan ladje nas je rahlo začudeno pogledal, vendar večjih težav ni bilo. Moram rečt, da je bila celotna situacija prijetno smešna in je dodatno popestrila dan. Panoramska vožnja nas je v zvokih metal glasbe popeljala vse okrog piranskega rta, kjer se ladja zasidrala za toliko časa, da smo preverili, če napihljivi samorogi plovejo – res so pluli, mi pa plavali, namreč osvežili smo se v prijetnem morju in preizkusili naše veščine skakanja v vodo. Preostanek dneva smo izkoristili na sončni plaži, ter se posladkali s sladolednimi napitki, večer smo pa preživeli skupinsko ob dobrih koktejlih in ob igranju pantomime, kjer smo se ponovno narežali do solz.

 

MRA poletna sola

 

Nedeljo smo posvetili pikniku, kjer smo se zbrali kar na mojem domačem vrtu, nedaleč stran od hostla kjer smo bili nastanjeni. Učencem sem postregel s čevapčiči na žaru (poleg vodje šole sem tudi žar mojster) in osvežilnimi napitki. Preostanek popoldneva smo tako preživeli v družabnem duhu, s polnimi želodci in zabavnimi pogovori, nakar je še prehitro prišel čas odhoda v Ljubljano.

 MRA poletna sola

 

Tako smo zaključili s tretjo poletno šolo, kjer smo dodobra izkoristili še zadnje poletne dneve v avgustu in okrepili vezi med učitelji in učenci. Pozitivna energija, ki smo jo s tem prinesli v MetalRock Akademijo se bo nedvomno poznala na kitarskem uspehu naših učencev, sedaj pa so na vrsti novi jesenski podvigi v obliki MRA ekskurzij na koncerte in bližajoči se letni MRA koncert učencev, kjer bodo na pravem rokerskem odru pokazali kaj so se naučili v tedanjem letu.

 

0 komentarjev

Dodaj komentar