Z glavo na čelo!

čet, 17.9.2015

Tako je, prav ste me slišali in nikar me ne glejte preveč čudno. Govorim namreč o violončelu.

 

Da je violončelo postal precej popularen inštrument v rocku in metalu, menda ni treba posebej poudarjati. Njegova prepoznavnost se je pri širši javnosti nekako začela predvsem s skupinami kot so Apocalyptica in Rasputina, dandanes pa se s spektakli dueta 2cellos le še povečuje. 

Violončelo je sicer eden od človekovemu ušesu najprijaznejših inštrumentov, v električni različici pa med drugim ruši tudi mejo med klasično in rock/metal glasbo (da o boljši cenovni dostopnosti sploh ne govorimo!).

electric cello

 

Prav tako pa mejo med klasično in rock/metal glasbo, na slovenskih tleh s svojimi programi ruši tudi  MetalRock Akademija; glasbena šola namenjena prav vsem ljubiteljem heavy glasbe. MetalRock Akademija svojim učencem omogoča študij električne kitare, bas kitare, glasbene teorije, kompozicije, avdio produkcije in po novem tudi...električnega violončela! Šola je (imenu navkljub) namenjena tako začetnikom kot tudi že izkušenim glasbenikom, za razliko od običajne glasbene šole pa je njen program perspektiven, zanimiv in raznolik.

Če bi se torej tudi sami radi podali v svet glasbe ter učenje zdržili s celovito izkušnjo metalskega življenja, je šola MetalRock Akademija pravilna izbira. Vpisi na vse programe potekajo skozi celo leto, ker pa kmalu pričenjajo z novim semestrom, je morda ravno zdaj najboljši čas za uresničitev vaše želje. Uporabite torej svoje hitre prste (potrebovali jih boste tudi za igranje inštrumentov) ter sodobno tehnologijo in na spletni strani http://www.metalrockacademy.com poiščite več informacij o programih, učiteljih ter vpisu v učne programe.

0 komentarjev

Dodaj komentar