Persefone

pon, 23.4.2018

Na MetalRock Akademiji so nas marca z obiskom počastili prav posebni gostje. V Slovenijo so se pripeljali iz daljne Andore, da bi pokazali, kako se igra vrhunsko tehnično metal glasbo. Kako zelo so nas navdušili!

Glasbena skupina Persefone, ki je nastala leta 2001, se letos predstavlja s svojim novim, že petim album, naslovljenim Aathma. V sklopu svoje evropske turneje so se 26. marca ustavili tudi v Ljubljani, kjer so nam skupaj s predskupinama Oddland in Defecto pričarali nepozaben metal večer. Koncerta smo se udeležili v sklopu MRA ekskurzije, še prej pa tudi kitarske klinike, ki je nekaj ur pred tem potekala v naših prostorih.

 

Persefone

 

Na dan koncerta sta na vrata MetalRock Akademije namreč potrkala kitarista skupine Persefone, Carlos Lozano Quintanilla in Filipe Baldaia, ter se v sproščenem duhu rokovala z učitelji in učenci MRA. Na šolo smo ju povabili, da bi z nami delila svoje izkušnje in kitarsko znanje. Kitarska klinika je bila ekskluzivno namenjena samo učencem MRA, zato je bilo vzdušje toliko bolj prijateljsko in domače. Priznam, pričakoval sem, da bosta Carlos in Filipe utrujena od dolge poti (konec koncev sta se pripeljala naravnost iz Milana, kjer so nastopili večer pred tem) in zato manj razpoložena za predavanje. Vendar sta nas nadvse prijetno presenetila, saj sta izžarevala več energije kot vsi mi. Pokazala sta nam nekaj zanimivih kitarskih trikov in prijemov ter povedala veliko o improvizaciji in kompoziciji v metal zvrsti. Vse naučeno smo seveda lahko tudi takoj preizkusili na kitarah, saj je na koncu vsak od učencev zajamal z gostoma, ki sta bila nad njihovim znanjem naravnost navdušena.

 

Persefone

 

Pogovor je tekel o kitarah, metalu in delovanju v glasbenih skupinah, zato je s tega prijetnega srečanja prav vsak učenec odnesel nekaj svežih idej. Carlos in Filipe bi najraje ostala še dlje, a ju je spremljevalna ekipa prepričala, da se bo potrebno počasi pripraviti na prihajajoči nastop, zato smo se do večernih ur poslovili.

 

Persefone

 

Zvečer se je v ljubljanskem Orto baru zbralo kar lepo število ljudi, med katerimi je bilo seveda tudi kar nekaj naših učencev. Predskupini Oddland in Defecto sta z odličnim nastopom dodobra segreli množico in nas tudi žanrsko navdušili. Za njimi pa so se na odru končno pojavili Persefone ter izpolnili vsa naša pričakovanja. Manjkalo ni niti tehnično zahtevnih kitarskih solov in čustvenih melodij, niti težkometalskih ritmov. Še posebej simpatičen je bil trenutek, ko se je vokalist Mark zapodil iz odra v vzneseno publiko in med njo sprožil navdušeno prerivanje. Še vsi pod vtisom te čudovite glasbene izkušnje smo po koncu koncerta vse člane prosili za avtograme in jim podarili MRA majice, katerih so se zelo razveselili.

 

Persefone

 

Veseli smo, da smo poleg obiska tega izjemnega koncerta in uspešne izpeljave kitarske klinike lahko ustvarili tudi prijateljsko navezo s skupino iz osrčja Pirenejev. Carlos in Filipe sta bila navdušena nad našo šolo in nadvse zadovoljna, da tudi v Sloveniji podpiramo in vzgajamo mlade rock in metal generacije. Obljubila sta, da se bosta z veseljem še vrnila v naše kraje, še zlasti pa na našo šolo kitare. Z njimi bo takrat na odru nastopil eden izmed naših učencev. Komaj čakamo!

0 komentarjev

Dodaj komentar