MRA poletna šola 2017

tor, 19.9.2017

Pa smo jo dočakali! Druge poletne šole smo se vsi že nestrpno veselili, saj je prva, ki smo jo izpeljali avgusta lani, požela veliko pozitivnih odzivov. Kaj je lahko boljšega od poslušanja rock in metal glasbe na plaži in v družbi prijateljev, zabavnih družabnih večerov, ki nam bodo še dolgo ostali v spominu, vožnje z metal ladjo, brezskrbnega kopanja v morju in ogleda znamenitosti starega mesta?

Zadnjih dni iztekajočega se poletja res ne bi mogli bolje izkoristiti. Vse to in več poskušamo na MRA vsako leto pričarati v sklopu poletne šole. Tokrat nam je uspelo že drugič, v delu pa so že plani za prihodnje leto, še večji in še boljši!

 

Prekuhani od mestne vročine in utrujeni od služb smo se v petek, 25. avgusta, zbrali pred šolo MetalRock Academy v Ljubljani. Zaradi neverjetnih gneč na cestah smo vsi precej zamujali in se iz Ljubljane odpravili šele dobro uro kasneje, kot smo nameravali. Kljub dolgotrajni in naporni vožnji smo pravočasno prispeli na našo prvo destinacijo – koprski BAM guitar center. Tam sta naša učitelja kitare Matej Osredkar in Jurij Čendak priredila prijetno predstavitev na temo improviziranja v rock in metal glasbi. Povedala in pokazala sta veliko novega ter skupaj zajamala z učenci.

 

 

Poletna sola

 

Po približno enourni predstavitvi smo nadaljevali pot proti Piranu, kjer smo se nastanili, se razporedili po sobah in razpakirali osebne stvari. Preostanek večera smo preživeli v mestnem jedru Pirana, kjer smo potešili že kar precejšnjo žejo in lakoto ter zaokrožili dan ob prijetnem druženju in zabavnem klepetu s sošolci in učitelji.

 

 

Naslednji dan smo se po zajtrku odpravili na sprehod po Piranu, kjer smo si ogledali več mestnih znamenitosti. Povzpeli smo se na staro mestno obzidje in se naužili čudovitega razgleda na piranski zaliv (seveda nismo pozabili niti na selfija) ter si nato ogledali slavno hišo Benečanko in Tartinijev trg. Ko so nas že bolele noge, smo poiskali prijetno senčko ob morju, kjer smo lahko tudi poskusili, če je voda res tako slana in mokra, kot pravijo. Dan smo prav prijetno preživeli ob druženju, kopanju in odlični morski hrani v bližnji restavraciji. 

 

 

 

Zvečer, potem ko smo se utrujeni primajali nazaj do hostla, je ekipa MRA priredila MetalRock kviz, kjer so se učenci v dveh skupinah pomerili v znanju na področju rock in metal glasbe. Moram priznati, da sta bili ekipi precej izenačeni, vendar smo na koncu le morali izbrati zmagovalca. Obe skupini sta prejeli priznanje za uspešno udejstvovanje, ki ga bomo obesili na steno naše učilnice, da bodo lahko tudi prihodnje generacije videle, kdo so bili zvezde prvega MRA kviza.

 

 

V nedeljo smo se po takoj zajtrku zopet odpravili v center Pirana, kjer nas je že čakala ladja, rezervirana prav za nas – učence in ekipo MRA. Z njo smo se popeljali okrog piranskega rta, vse do Strunjana, kjer smo lahko vadili skakanje z ladje v morje in se dodobra naplavali. Seveda ni manjkalo niti metal glasbe, katero smo neutrudno predvajali cel čas plovbe.

 

Po pristanku v Piranu smo uradni del MRA poletne šole sicer zaključili, a nas je večina še ostala, da bi skupaj izkoristili še zadnji vročinski val pred jesenjo. Popoldne smo tako nadaljevali na stari piranski plaži in v bližnji restavraciji, kjer smo se okrepčali s picami, morsko hrano ter sladoledom.

 

Domov smo se vrnili polni energije in lepih spominov, pripravljeni na novo šolsko leto in nove kitarske lekcije. Sedaj že hitimo novim zmagam naproti – pripravljamo se namreč na naslednji MRA šolski koncert, ki ga lahko pričakujete konec novembra.

0 komentarjev

Dodaj komentar