MetalRock ekskurziji: Havok, Warbringer in Blaze Bayley

čet, 25.5.2017

Letošnji april je bil za vse metal fane prav poseben mesec. Videli in slišali smo lahko obilico metal bendov, tako mladih kot starih (nekaj celo legendarnih), na MetalRock Akademiji pa smo metal norijo izkoristili v obliki MRA šolskih ekskurzij (kaj so MRA ekskurzije si lahko preberete v prejšnjih člankih) in si tako skupaj z učenci (in učitelji) ogledali zanimive težko-kovinske ansamble.

Novica, da v Slovenijo prihajajo ameriški thrasherji Havok, nas je razveselila skoraj toliko kot razsvetljenje, da bodo poleg njih igrali še trije odlični bendi: Warbringer, Gorod in Exmortus.

 

20. 4. smo se tako učitelji in učenci zbrali pred Orto barom, ki je gostil navedene skupine, pred začetkom še malo prijateljsko poklepetali in nato ugotovili, da je pred odrom že taka gneča, da se je bilo komaj moč premakniti. Warbringer in Havok nas je nekaj že slišalo v živo, zato smo vedeli, da se nam obeta vrhunski metal napad, priznati pa moram, da sta nam že predskupini Exmortus in Gorod pustili od navdušenja odprta usta do tal. Orto dvorana je bila dobesedno napolnjena do roba. Metal vzdušje je bilo na vrhuncu in ozračje je bilo naelektreno od energije. 

 

 

Dobre štiri ure trajajoč koncert nas vsekakor ni pustil ravnodušnih, še zlasti sta za prijetno svežino v glasbenem žanru poskrbeli predskupini Exmortus in Gorod, ki sta s svojim death metalskim pridihom odlično podprli sledeče thrasherje Warbringer in Havok.

 

Po zaključku koncerta smo se učenci in učitelji med seboj prijetno podružili ter poklepetali z nekaterimi člani bendov, ki so sproščeno sedeli ob šanku Orto bara. Ne dvomim, da smo vsi odšli domov navdahnjeni s kitarskim igranjem in v prijetnem pričakovanju naslednje ekskurzije…

 

...ki je sledila že 26. 4., ponovno v Orto baru. Tokrat je Slovenijo obiskal legendarni pevec Blaze Bayley, ki se je kot vokalist in frontman v obdobju od 1994 do 1999 izkazal v skupini Iron Maiden, kasneje pa seveda v svojem solo projektu, ki nam ga je predstavil na samem koncertu.

 

 

Ko smo prispeli pred Orto bar, se je tam že gnetla množica metalcev, segreta od velikega pričakovanja, prav tako kot mi, ki smo to ekskurzijo že dlje nestrpno pričakovali. No, legendarni pevec Blaze Bayley nas je pustil čakati še malenkost dlje, saj si je njegova ekipa vzela kvaliteten čas, da je skrbno nastavila vso glasbeno opremo na odru in stestirala vse inštrumente. Kmalu zatem je začetek dogodka naznanila slovenska predskupina Vigilance in notranjost dvorane se je začela polniti. Po ravno pravšnjem segrevanju ušesnih bobenčkov je oder prevzel Blaze Bayley. Brez slabe vesti lahko napišem, da je bil ta nastop eden boljših, ki sem jih kdaj doživel. Energija in kvaliteta sta bili od prve do zadnje skladbe na vrhuncu. Še posebej prisrčna je bila koreografija med Blazom, kitaristom (Chris Appleton) in basistom (Karl Schramm), ki nam je pustila nasmeške na obrazu. V precej dolgem repertoarju je bilo moč slišat vse Blazeove hite, pa tudi nekaj pesmi, ki jih je izdal v svojem obdobju delovanja v glasbeni skupini Iron Maiden, kot so Clansman, Man on the Edge, Futureal in nekatere druge. Tako je, na svoj račun so prišli vsi ljubitelji Maidnov.

 

Po dolgem in kvalitetnem nastopu nas je Blaze povabil “k šanku na pivo”. Do zaprtja Orto bara smo lahko vsi poklepetali z njim in dobili avtograme. Prav vsakemu je namreč dal priložnost in menim, da je to precej lepa gesta, ki jo premalokrat doživim na koncertih.

 

 

Uspešna MRA ekskurzija se je s tem zaključila, mi pa smo domov odšli utrujeni, a zadovoljni, v veselem pričakovanju naslednjega koncertnega podviga. 

0 komentarjev

Dodaj komentar