Blog

MRA poletna šola 2017

tor, 19.9.2017
MRA poletna šola 2017

Pa smo jo dočakali! Druge poletne šole smo se vsi že nestrpno veselili, saj je prva, ki smo jo izpeljali avgusta lani, požela veliko pozitivnih odzivov. Kaj je lahko boljšega od poslušanja rock in metal glasbe na plaži in v družbi prijateljev, zabavnih družabnih večerov, ki nam bodo še dolgo ostali v spominu, vožnje z metal ladjo, brezskrbnega kopanja v morju in ogleda znamenitosti starega mesta?

Učenec meseca junija je ponovno Matevž Počič!

čet, 13.7.2017
Učenec meseca junija je ponovno Matevž Počič!

Matevž si je že drugič prislužil ta naziv, saj se je spet odlično izkazal na učnih urah kitare s svojo trdno voljo pri doseganju visokih ciljev. Matevž bo s takim pristopom nedvomno zelo kmalu dosegel nivo virtuoza in glede na njegovo neomajno željo po novem znanju, si upamo trditi, da se niti na nivoju virtuoznosti njegov napredek ne bo ustavil.

Učenka meseca maja je Sara Plut!

pon, 19.6.2017
Učenka meseca maja je Sara Plut!

Sara je primer učenke, ki želje po znanju nikakor sramežljivo ne prikriva, temveč jo izraža odločno in direktno, tako na uri z vedno novimi vprašanji, kot doma z redno vajo kitare. Na učnih urah vedno izžareva motivacijo po glasbenem raziskovanju in ustvarjanju, njen kitarski napredek pa bliskovito narašča. Saro si v prihodnosti nedvomno predstavljamo na rokerskih odrih, kjer navdihuje množico oboževalcev pod sabo in mnenja smo, da ta prihodnost niti ne tiči tako zelo daleč.

Bravo Sara, kar tako naprej!

MetalRock ekskurziji: Havok, Warbringer in Blaze Bayley

čet, 25.5.2017
MetalRock ekskurziji: Havok, Warbringer in Blaze Bayley

Letošnji april je bil za vse metal fane prav poseben mesec. Videli in slišali smo lahko obilico metal bendov, tako mladih kot starih (nekaj celo legendarnih), na MetalRock Akademiji pa smo metal norijo izkoristili v obliki MRA šolskih ekskurzij (kaj so MRA ekskurzije si lahko preberete v prejšnjih člankih) in si tako skupaj z učenci (in učitelji) ogledali zanimive težko-kovinske ansamble.

Bowling za dobrodelnost

tor, 4.4.2017
Bowling za dobrodelnost

Čas je za dobrodelnost!

 

Tako je, prav ste me slišali. Časi so težki in znana izjava “mal dnarja, mal muske” je postala čisto preveč dobesedno resnična.

Pa lahko glede tega kaj storimo? Seveda! Bobnar skupine Elvis Jackson, Marko Soršak Soki se s projektom 20 za 20 že 2 leti bori, da slovenske osnovne šole dobijo nova glasbila… Pri tem pa mu je tokrat pomagala tudi ekipa MRA, ki se je udeležila dobrodelnega bowlinga z zvezdami v Kopru!