Blog

Učenka meseca maja je Sara Plut!

pon, 19.6.2017
Učenka meseca maja je Sara Plut!

Sara je primer učenke, ki želje po znanju nikakor sramežljivo ne prikriva, temveč jo izraža odločno in direktno, tako na uri z vedno novimi vprašanji, kot doma z redno vajo kitare. Na učnih urah vedno izžareva motivacijo po glasbenem raziskovanju in ustvarjanju, njen kitarski napredek pa bliskovito narašča. Saro si v prihodnosti nedvomno predstavljamo na rokerskih odrih, kjer navdihuje množico oboževalcev pod sabo in mnenja smo, da ta prihodnost niti ne tiči tako zelo daleč.

Bravo Sara, kar tako naprej!

MetalRock ekskurziji: Havok, Warbringer in Blaze Bayley

čet, 25.5.2017
MetalRock ekskurziji: Havok, Warbringer in Blaze Bayley

Letošnji april je bil za vse metal fane prav poseben mesec. Videli in slišali smo lahko obilico metal bendov, tako mladih kot starih (nekaj celo legendarnih), na MetalRock Akademiji pa smo metal norijo izkoristili v obliki MRA šolskih ekskurzij (kaj so MRA ekskurzije si lahko preberete v prejšnjih člankih) in si tako skupaj z učenci (in učitelji) ogledali zanimive težko-kovinske ansamble.

Bowling za dobrodelnost

tor, 4.4.2017
Bowling za dobrodelnost

Čas je za dobrodelnost!

 

Tako je, prav ste me slišali. Časi so težki in znana izjava “mal dnarja, mal muske” je postala čisto preveč dobesedno resnična.

Pa lahko glede tega kaj storimo? Seveda! Bobnar skupine Elvis Jackson, Marko Soršak Soki se s projektom 20 za 20 že 2 leti bori, da slovenske osnovne šole dobijo nova glasbila… Pri tem pa mu je tokrat pomagala tudi ekipa MRA, ki se je udeležila dobrodelnega bowlinga z zvezdami v Kopru!

Učenec meseca februarja je Matevž Počič!

sre, 22.3.2017
Učenec meseca februarja je Matevž Počič!

Matevž nas je presenetil z neverjetnimi veščinami igranja električne kitare in to že pri svojih mladih letih. V zelo kratkem času je pokazal, da je kitara njegovo življenjsko poslanstvo in se tudi odlično izkazal na svojem prvem MRA koncertu, ki mu je seveda bil mala malica. Veseli smo, da imamo tako dobrega kitarista med nami.

Matevž, čestitke in kar tako naprej!

MetalRock ekskurzije – nekoliko drugačne šolske ekskurzije

tor, 7.3.2017
MetalRock ekskurzije – nekoliko drugačne šolske ekskurzije
Ne glede na to, če šolo še obiskujete ali pa ste veseli, da ste z njo že zaključili, se zagotovo spomnite šolskih ekskurzij. Saj veste, gre za tisti neverjeten dan, ko ves pouk odpade in šola lahko postane dejansko poučna. Obiski muzejev, raziskovanje po gozdovih... Seveda, vse to je veliko bolj zabavno od guljenja šolskih klopi, pa vendar; MRA ekskurzije so nekaj povsem drugačnega!